Değerlendirme, Mekan

2019 Yılına Damga Vuran 10 Mekan

Hiç durmaksızın büyüyen ve değişen bir şehirde yaşıyoruz. Sürekli geçtiğimiz sokaklarda yeni yerler gözümüze çarparken, her hafta sonu gittiğimiz o mekânı da kapanmış görebiliyoruz. Yeni gelişen semtler ya da eski ama ruhunu yenileyen sokaklar. Değişime bir şekilde ayak uydurmak gerekiyor. Biz de sizin için bu yıl açılan en iyi 10 mekânı seçtik. Sürekli gittiğiniz yerlerden sıkıldıysanız ya da sadece yeni deneyimler arıyorsanız bu listeye göz atmanızda fayda var!

Yeni Uzay Üssü

Topağacı’nın popülerleşmesinde büyük rol oynayan Kozmonot, yeni üssünü Bamonti’de açtı. İlkine göre çok daha büyük olan şubede uzay teması yine incelikle işlenmiş. En geniş içki seçkilerinden birine sahip olan Kozmonot’un yemek menüsü de hayli genişlemiş. İlk mekâna göre en büyük farkı, günün tamamına yayılmış konsepti; kahvaltıdan başlayarak tüm gün aktif olacak bir mekân. Bazı geceler ise özel etkinlikler düzenleniyor.

Amerikan Rüyası

Etiler’de açılan, fark yaratan dekoru, çarpıcı sunumları, kendine özgü ruhu ve karakteriyle dikkat çeken Rustyfork, Amerikan konseptli dünyasını keşfe davet ediyor! Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinden ünlü şef Murat Bozok’un danışmanlığında hazırlanan menüde, Louisiana ve Texas’ın en çarpıcı lezzetleri başta olmak üzere zengin alternatifler yer alıyor.

Öneri İçerik

Kemik Suyu

Türkiye’nin ilk ve tek kemik suyu barı olma özelliğine sahip Suppla Broth Co, Kalamış’ta bulunan oldukça minik ve sempatik bir mekân. Ayurveda sağlık sistemini benimsemiş olan Simge Uzkurt Bodur, kemik suyunun insan vücudundaki faydalarını fark edince kurmaya karar vermiş burayı. Soğuk günlerde hemen uğrayabileceğiniz ve sunumlarıyla dikkat çeken mekânda hafta sonları kahvaltı da var.http

Karaköy’ün Lezzet ve Eğlence Durağı

Harbiye’deki Klein ile İstanbul’un en iyi gece kulüplerinden birini yaratan İsmail Alper ve Burak Yön’ün sahibi olduğu “Küçük by Klein” yeni nesil meyhane konsepti ve şaşırtıcı tasarımıyla öne çıkıyor. Küçük by Klein’de akşam saatlerinde başlayan yemek keyfini, kabare şovlar ve geç saatlere kadar devam edecek müzik taçlandırıyor. Gece 01:00’den sonra kulüp olarak konuklarını ağırlayan mekân, Pazartesi hariç haftanın her günü açık.

Nostalji Sevenlere

Bodrum Gündoğan’dan tanıyacağınız, Sail Loft ailesinin yeni üyesi Sail Loft Retro Society, Teşvikiye’de, eski İstanbul dokusunu taşıyan bir dairede hayat buldu. Sabah 10’dan itibaren kapılarını açan mekân, günün her saati keyifli vakit geçirmek için birebir ancak özellikle akşamüstleri aperitivo saatleriyle Nişantaşı’nın bu anlamdaki boşluğunu dolduruyor. Eğer nostaljiyi seviyorsanız, tek başınıza bile gittiğinizde sadece plaktan çalınan kaliteli müzik ve içeceklerle hoş vakit geçirebilirsiniz.

Boğaz’ın En Yenisi Oligark!

Oligark, aslında tek bir mekân değil bir yeme-içme ve eğlence merkezi. Kuruçeşme’de bu yıl kapılarını açan Oligark, içerisinde harika Boğaz manzarasına sahip birbirinden farklı konseptte mekânlar barındırıyor. Sakin bir gün, iyi yemek veya sınırsız eğlence… Ne için gidecek olursanız olun Oligark’tan mutlu döneceksiniz.

Anadolu Yakasında Kahvenin Adresi

Geçtiğimiz haftalarda Caddebostan’da kapılarını açan Klar Coffee Co.’nun arkasında ekranların sevilen isimleri Kıvanç Kasabalı ve eşi Sedef Avcı var. Seramiklerden oluşan duvar, her yanı saran bitkiler ve geniş bahçe alanıyla Klar Coffee Co., Anadolu yakasında iyi bir kahveci arayanlar için vazgeçilmez mekânlar arasına girmeyi şimdiden başardı bile. Kahveseverlerden tam not alan mekânda take away ve taze kahve çektirme gibi ekstra seçenekler de bulunuyor

İmza Kokteyller

Tepebaşı’nda geçtiğimiz yıllarda pek çok başarılı ve sevilen mekâna ev sahipliği yapan tarihi pasaj şimdi başka bir efsaneyi yaratmak üzere: Loco De Pera. Passage de Petit Champs binasının girişinde Loco De Pera şehrin konuştuğu mekânlardan biri olmayı kısa sürede başardı. Türkiye’nin en iyi şeflerinden İsmet Saz imzası taşıyan yemeklere, duayenlerin hazırladığı kokteyller eşlik ediyor. Gastro bar konseptine sahip mekânda 22 tane imza kokteyl bulunuyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan dekorasyonla da her açıdan göz dolduruyor.

Arnavutköy’ün Mahalle Barı

Balıkçılarıyla aklımızda yer edinen Arnavutköy, yeni açılan kokteyl mekânları, dünya mutfağından esintileri yakalayacağımız restoranları ve tatlıcılarıyla çehresini bir hayli değiştirdi. “Madre” de kendi yorumlarını kattıkları sokak lezzetleriyle Arnavutköy’ün değişen çehresine hızlı bir giriş yaptı. Her damak zevkine uygun menüsüyle dikkat çeken Madre’nin barı da sokaktan ilham alınarak tasarlanan, gördüğünüzde ve tattığınızda sizi şaşırtacak kokteyller ile öne çıkıyor. İsterseniz akşamüstü arkadaşlarınız sohbet edebilir, isterseniz keyifli müziklerle dans edebilirsiniz.  Hafta sonları dj performansı olduğunu söylemekte fayda var.

Boğazda Keyifli Saatler

Çırağan Palace Kempinski İstanbul, “The 47” ile şehre yepyeni bir soluk getirdi. Boğazın yanı başında tarz sahibi dekorasyonu ve samimi ortamıyla dikkatleri üzerine çeken mekân, keyifli vakit geçirmek isteyenlerin yeni buluşma noktası. Ayrıca manzarası ve atmosferi kadar 47 farklı botanikten yapılmış kokteylleri ve onlara eşlik eden leziz atıştırmalıkları da denemeye değer. Eşsiz gün batımlarına da şahit olabileceğiniz mekân, cuma ve cumartesi akşamlarınızın vazgeçilmezi olmaya aday!

[Oy sayısı: 0 Ortalama: 0]