İçki, Şarap

Düzenli ve Ölçülü Şarap Kullanımının Etkileri

Düzenli ve ölçülü şarap tüketimi…

Kalp adelesinin kanlanmasını arttırdiğı için, şarabın kalp enfarktüslerinde koruyucu bir etkisi vardır; ve kanda kolesterol düzeyini düşürdüğü, kan akımını  kolaylaştırdığı ve tromboz eğilimini azalttığı için, damarların esnekliğinin sağlanmasında da önemli bir rolü vardır.

Şarap, sindirim bezlerini uyarır; ve mide asidinin işlevini koruduğu, barsak hareketlerini hızlandırdığı ve vitaminlerin, minerallerin emilmesini artırdığı  için, vücudun sindirim verimini yükseltir.

İştahı artırır ve tat alımını yoğunlaştırır.

Böbrekleri uyardığı için su atılımını hızlandırır, idrar miktarını çoğaltır ve metabolizma artıklarının atılımını sağlar.

Bakteri ve virüsleri öldürdüğü; ve insanın bağışıklık sistemini harekete geçirdiği için, hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

Çok korkulan gezgin ishallerinde, zehirleri nötrleştirici etkisinden dolayı  faydalıdır.

Kemik kireçlenmesini engeller ve özellikle kadınlarda tehlike oluşturan osteoporoza karşı korur.

Bioregenerasyon şeklinde de etkilidir, zira artmış aktivite sonucu oluşan mineral kayıplarını karşılar ve vücutta denge ve zindeliği sağlar.

Yaşlılığa bağlı, beyin fonksiyonlarındaki azalma, düzenli şarap kullanımı ile yavaşlatılabilir; ve ayrıca, beyin kanlanması ve beyin dokusunun oksijenlenmesini artırdığı için, bedensel ve zihinsel aktiviteyi koruyucu etkisi vardır.

Birçok sanatçı ve tarihe geçmiş ünlü kişiliklerden bilindiği üzre,  yaratıcılığı ve fantezileri artırır.

Rahatlamayı ve stres atılımını kolaylaştırır.

Doğal antioksidanlar içerdiği için, hücre yaşlanmasını yavaşlatır ve kanser ölümlerini azalltığı için, yaşam süresini uzatır.

Kaynak: Prof. Prost , Mainz (Almanya)

[Oy sayısı: 0 Ortalama: 0]